Соняшник на Львівщині почали сіяти пізніше, ніж минулого року

Наприкінці минулого тижня аграрії чотирьох районів  Львівської області розпочали посів групи технічних культур, а саме соняшнику та ярого ріпаку, повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА, пише propozitsiya.com.

Станом на зараз за оперативними даними департаменту ярих технічних культур посіяли на площі 10,7 тис. га (6 % до прогнозу). З цієї кількості цукрового буряка посіяли на 7,8 тис. га, ярого ріпаку на площі 0,7 тис. га у Золочівському та Львівському районах, соняшнику на площі 2,3 тис. га у Стрийському та Червоноградському районах. У порівнянні з минулим роком соняшник розпочали сіяти на 6 днів пізніше.

«Одна із особливостей цьогорічних весняно-польових робіт полягає у тому, що агрометеорологічні умови посіву для різних культур збігаються у часі, тому аграрії області паралельно проводять посів як ранніх культур, так і пізніх, враховуючи стан  грунту та умови конкретного поля», – зазначила Тетяна Гетьман, директорка департаменту  агропромислового розвитку Львівської ОВА.

У всіх категоріях господарств Львівщини продовжують посів ранніх зернових. Станом на середину квітня загальна площа посівів ярого ячменю, пшениці, вівса та гороху складає 22 тис. га, або понад 50% до прогнозу. У комерційному секторі посіяно 9 тис. га (63%).

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *