Сезон консервації в розпалі – вишня дешевшає

Старт сезону продажів вишні в Україні у 2024 році відбувся 30 травня тобто, на 2,5 тижні швидше ніж в 2023 році. Це обумовлено сприятливими погодними умовами, що призвели до швидкого дозрівання ягід. 

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз «Шувар».

Ціни на вишню сьогодні на ринку “Шувар” 50-60 грн, що  на 20% нижче, ніж в аналогічний період минулого року. Так склалося завдяки гарній врожайності та великій пропозиції ягід на ринку. Попит на вишню залишається високим, – каже Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» м. Львів.

Основні постачальники вишні в Україні включають Чернівецьку, Вінницьку, Хмельницьку та Закарпатську області. Зокрема, вишня з Чернівецької області продається за ціною від 55 до 60 грн за кілограм.

Очікується, що пік сезону для консервування вишні припаде на кінець червня – початок липня, коли дозріють пізніші сорти. В цей період ціни можуть трохи знизитися, але значних змін у вартості не передбачається.

Якість цьогорічної вишні різна, залежно від призначення. Першокласна ягода є найдорожчою, більш дрібні калібри, призначені для переробки, дешевші.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *