Проєкт USAID у 2023 році надав українським агрокомпаніям 16 зернових причепів

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» у 2023 році доставив шістнадцять зернових причепів восьми аграрним компаніям та ще два у 2024 році. Ці сучасні легкі причепи прискорять збирання та розвантаження зерна та допоможуть збільшити його перевалку приблизно на 31 400 тонн на рік.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Проєкту.

Частина агрокомпаній не мала власних зерновозів і орендувала їх у разі потреби, що призводило до додаткових витрат на транспортування.

Два зерновози отримала філія компанії Astarta-Kyiv. Вони збільшать перевантажувальну потужність компанії на 12 тис. тонн на рік. Зараз компанія використовує вантажівки для перевезення зерна та олійних культур з елеваторів. Завдяки новим причепам від Проєкту USAID «Астарта» зможе більш ефективно транспортувати кукурудзу, пшеницю, ріпак, сою та соняшник до морських та річкових портів.

Чотири зернові причепи отримала компанія FENIX AGRO, яка обслуговує Перший український аграрний кооператив у центральній та західній Україні. Компанія використовуватиме причепи для транспортування зерна з місцевих фермерських господарств до перевалочного пункту в Черкаській області. Звідти зерно йде на подальший експорт через українські морські/річкові порти та залізницю. Раніше «Фенікс Агро» орендував такі причепи. 

«Тепер ми будемо менше залежні від інших компаній і наявності транспортних засобів на ринку. Причіп, який ми отримали від Проєкту USAID, може бути сертифікований для транспортування до Європи, тож наше підприємство може експортувати свою продукцію в країни Європи та доставляти її безпосередньо на переробку до заводів», — каже фінансова директорка однієї з компаній Ольга Вакарчук. — Ми очікуємо, що наявність власного причепа дозволить збільшити експорт на 5-10%». 

Нагадаємо, закупівля обладнання відбувається в рамках Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні (АГРІ-Україна), яку реалізує Агентство США з міжнародного розвитку, для пом’якшення глобальної продовольчої кризи, що загострилася через жорстоку війну росії проти України.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *