Після вступу України до ЄС доведеться змінювати аграрну політику, – міністр

Процес вступу України до Європейського Союзу призведе до необхідності змінювати сільськогосподарську політику блоку. Таке переконання висловив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський, повідомила пресслужба міністерства.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на apk-inform.com.

«Незабаром українська влада розпочне переговори про вступ до Європейського Союзу. Цей процес змусить ЄС реформувати Спільну сільськогосподарську політику та систему сільськогосподарських субсидій», – зазначив він.

Як зауважив Чеслав Секерський, входження української сільськогосподарської продукції на ринок ЄС, з одного боку, зміцнить позиції Європейського Союзу на світовому ринку у сфері переробки та сировини, а з іншого – призведе до посилення конкуренції на єдиному сільськогосподарському ринку та до трансформацій серед європейських виробників і переробників.

Він також нагадав, що в ЄС, включно з Польщею, інша модель сільського господарства, ніж в Україні.

«Там вирішальними гравцями на ринку є великі сільськогосподарські підприємства та агрохолдинги, тоді як у країнах-членах основою є сімейні ферми. Через 20 років ми повинні переглянути Спільну аграрну політику, яка зараз розрахована на потреби малих сімейних ферм. Вона не підійде великому сільському господарству України», – резюмував урядовець.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *