Компанія «Органічний сад» розширила можливості для зберігання лохини вдвічі

Уже два сезони поспіль компанія «Органічний сад» (ТМ Stynava organic garden), яка у селі Верхня Стинава Львівської області вирощує органічну лохину, експортувала продукцію до Молдови. Цього року керівник компанії Богдан Боднар також має плани щодо експорту, але для цього потрібно буде формувати більші партії ягоди. Тому на підприємстві розширили охолоджувальну камеру для зберігання лохини, щоб там можна було акумулювати більший обсяг ягоди.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на jagodnik.

Плантація лохини компанії «Органічний сад», розташована у селі Верхня Стинава Львівської області, вважається найбільш високогірною в Україні.

«Нещодавно ми збільшили об’єм наших холодильної камери. І тепер можемо одночасно зберігати там до 12 тонн свіжої ягоди. Раніше ми могли зберігати лише 6 тонн лохини. Вирішили збільшити холодильні потужності, адже минулий сезон продемонстрував нам, що в цьому є потреба. Нашою лохиною цікавляться закордонні партнери. А для того, щоб мати необхідний для експорту обсяг ягоди, треба мати можливості його десь акумулювати», – розповів Богдан Боднар.

Охолоджувальна камера там працює в режимі до 0°С градусів. Залежно від стану ягоди вона може зберігатися в такому холодильнику в середньому 10 днів.

«Вже два сезони поспіль ми експортували нашу лохину невеликими партіями до Молдови, а минулого року відправили невелику кількість ягоди і в Європейський Союз. Цього року, якщо все буде добре, то, можливо, вже будемо і самостійно експортувати до ЄС. Але конкретних укладених домовленостей ще немає. Але важливо, що партнери цікавляться саме нашою органічною ягодою», – зазначив керівник компанії «Органічний сад» (ТМ Stynava organic garden).

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *