Європейські фермери вимагають обмежити імпорт українських продуктів

Шість європейських сільськогосподарських організацій закликали Брюссель обмежити імпорт українських продуктів до ЄС, щоб не ставити під загрозу їхнє «виживання».

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Цензор.НЕТ.

Організації, які представляють європейських фермерів, «стурбовані» рішенням Європейського союзу тимчасово скасувати мито на український імпорт. У ЄС запровадили таке рішення, щоб підтримати економіку України під час повномасштабного вторгнення РФ.

«Ми боїмося, що якщо цей механізм буде збережено в його нинішньому вигляді без адаптації, виживання виробників ЄС загалом буде під загрозою», – застерігають європейські фермери.

Натомість вони пропонують використовувати для імпорту українських продуктів не тільки морський, а й наземний та річковий коридори. Також вони додали, що варто впровадити механізми, за якими можна було б визначати, куди саме українська продукція має потрапити й стежити за тим, щоб вона опинилася у потрібному місці.

Згідно інформації видання, наприкінці грудня 2023 року, імпорт української агропродовольчої продукції до ЄС за січень-вересень 2023 року зріс на 11% порівняно з 2022 роком.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *