Фермер обробив поле – вісім людей в лікарні

25 липня об 11 годині до лікарні у Хмільнику госпіталізували шестеро жителів села Широка Гребля. Протягом наступної години на стаціонарі опинилися ще дві жінки, одній з яких 25, іншій 59 років. Наймолодшому пацієнту 10 років.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на vn.20minut.ua.

У всіх них однакові симптоми отруєння організму. Припускають, що вони отруїлися після того, як фермер обробив поле пестицидами.

Один з місцевих жителів розповів, що його сестра з двома дітьми, хлопчику 12, а дівчинці 15 років, у лікарні. Разом з ними сусідська дівчинка. Чоловік каже, що його дружина також поїхала до лікарів.

Він запитував у сестри, з чого у них все почалося. Каже, діти з’їли ягоди лохини, які зірвали на городі, а через деякий час стали скаржитися, що їм зле. Говорили, що нудить, почалися симптоми блювоти, стала боліти голови.

«На город, хоч, бери, та не дивився, листя жовтіє все більше й більше, – розповідає чоловік. Огірки, перець, помідори вкрилися плямами. Вважайте, що залишилися без урожаю. Тепер ні городини не з’їси, ні ягід».

«Фермер нікого не попередив про обробіток поля. Не знали про це ні у міській раді Хмільника, ні у нашому старостаті. Хоча, звісно, мав це зробити, причому письмово. Не було попередження ні письмового, ні усного», – розповів староста села Широка Гребля Микола Сухий. 

Пан Микола уточнює, що під час обробітку поля з повітря, зачепили частину людських городів. Йдеться про присадибні ділянки біля будинків від вулиці першотравневої до Лісової. Загалом пошкоджено отрутою приблизно вісім гектарів людських городів, додає співрозмовник.

За фактом отруєння жителів Хмільницького району поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.241 Кримінального кодексу України (Забруднення атмосферного повітря).

«Проведеними першочерговими заходами поліцією встановлено, що потерпілі отруїлися пестицидами за місцем свого проживання після обробки фермерським господарством полів, які розташовані поблизу населеного пункту. Потерпілим надають допомогу. Загрози їхньому життю немає», – повідомили у поліції. 

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *