ФДМУ вистави на продаж Шабалинівський спиртовий завод

Продовжується роздержавлення спиртової галузі. Фонд держмайна України виставив на приватизацію Єдиний майновий комплекс ДП «Шабалинівський спиртовий завод» на Чернігівщині.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис в telegram каналі голови ФДМУ Віталія Коваля.

«Цей об’єкт — перспективний браунфілд, який чекає на свого інвестора для відновлення. Приватизація заводу відкриває можливості для розвитку промислового майданчика з уже наявною інфраструктурою», – повідомив Віталій Коваль.

Онлайн-аукціон відбудеться 16 травня в системі «Прозорро.Продажі». Прийом пропозицій — до 15 травня включно. Стартова ціна — 959,1 тис. грн (без ПДВ).

Завод розташований у селі Іванівка Ніжинського району, поруч з озером та автошляхами М-02 і Т-2523. Така локація забезпечує зручну логістику та додаткову привабливість для інвестицій.

До складу ЄМК входять:

  • 51 об’єкт нерухомого майна (12 311,7 м²);
  • 2 земельні ділянки (56,46 га);
  • 3 автівки;
  • 250 одиниць рухомого майна (обладнання, меблі тощо).

Новий власник зобов’язаний погасити наявну заборгованість підприємства по зарплаті у розмірі 552 тис. грн та перед бюджетом – 21 168 тис. грн. Інші умови продажу передбачають збереження робочих місць протягом 6 місяців.

«Приватизація ДП «Шабалинівський спиртовий завод» — це шанс для інвестора реалізувати свої бізнес-ідеї на базі існуючих виробничих потужностей та інфраструктури. Новий власник зможе диверсифікувати напрямки діяльності та створити додану вартість», – запевнив голова ФДМУ.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *