Експорт соняшникової олії перевищив всі прогнози

Згідно попередніх даних митної статистики український експорт соняшникової олії в липні склав більше ніж 500 тис. тонн, що значно перевищило попередні очікування, які базувались на припущенні щодо суттєвого скорочення запасів соняшнику в Україні.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на shareuapotential.

Більше того, експорт соняшникової олії в липні перевищив показник попередніх двох місяців – в червні Україна експортувала 476 тис. тонн, в травні – 453 тис. тонн. Найбільшими країнами-імпортерами української соняшникової олії в звітному місяці були Румунія (близько чверті від загального обсягу) та Індія.

Всього з початку сезону 2022/23 український експорт соняшникової олії становив майже 5,2 млн тонн (за аналогічний період минулого сезону – 4,1 млн тонн).

Український експорт соняшникової олії в поточному сезоні вже перевищив очікування минулого місяця (5 млн тонн). Для порівняння – ще в лютому-березні очікували, що загальний експорт олії в поточному сезоні становитиме 4,5 млн тонн, тодішня оцінка USDA – 3,9 млн тонн).

Нагадаємо, що згідно фінальних офіційних даних, оприлюднених Укрстатом, загальний врожай соняшнику в Україні в 2022 році становив 11,3 млн тонн, у порівнянні з попередніми оцінками в 10,4 млн тонн. Ця недооцінка врожаю в попередніх даних була однією з основних причин недооцінки експорту в лютому-березні.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *