Диканській селищній раді повернули понад 100 га землі, яку орендар використовував не за призначенням

У 2020 році Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області та одне з товариств Полтавщини уклали договір оренди, відповідно до якого товариство отримало у користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення (сіножаті), розташовану на території Диканської територіальної громади. 

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресслужбу Полтавської обласної прокуратури.

У подальшому товариство почало розорювати сіножаті та засівати кукурудзою, тобто використовувати земельну ділянку не за цільовим призначенням.

З метою захисту інтересів держави в особі Диканської селищної ради прокуратура звернулася з позовом до суду і довела порушення товариством вимог законодавства та умов укладеного договору.

Господарський суд Полтавської області (суд І інстанції) задовольнив позов Диканської окружної прокуратури про розірвання договору оренди та повернення Диканській селищній раді понад 100 га землі вартістю 25,6 млн грн.

Довідково: відповідно до ст. 35 Закону України «Про охорону земель» власники і землекористувачі, в тому числі орендарі, земельних ділянок при здійсненні господарської діяльності зобов’язані, серед іншого, забезпечувати використання земельних ділянок за цільовим призначенням та дотримуватися встановлених обмежень (обтяжень) на земельну ділянку.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *