Ціни на ріпак продовжуватимуть зростати

Україна вже збирає новий врожай ріпаку. За попередніми прогнозами фермери розраховували на високий вал олійної культури, проте офіційні дані свідчать, що середня врожайність ріпаку поки є низькою – 1,2-1,3 т/га.  

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на ВАР.

За очікуваннями, надалі показники врожайності можуть вирівнятися, але рекордного врожаю не буде. Ціни на ріпак почали різке зростання, і цей тренд буде тривати, як в Україні, так і в світі.

«Спостерігаємо зростання цін на ріпак. На малих річкових портах індикативні  ціни за тиждень зросли з 330 євро/т до 345 євро/т. Пропозиція українського ріпаку минулого тижня була низькою, і швидко вона не зміниться, бо жнива розпочалися нещодавно. Тож можна очікувати, що у малих портах ціни індикативно зростуть до 348 євро/т до кінця тижня, на умовах СРТ – до 355-360 євро/т вже у найближчі тижні», – розповіли в аналітичному департаменті «ПУСК».

Переробники озвучують закупівельні ціни на ріпак у широкому діапазоні, в залежності від регіону – 12300-13200 грн/т, найнижчі позначки наразі на Одещині.

Світові ціни на біодизель знову зростають, рослинні олії дорожчають, тож  ріпак на біржах буде зростати в ціні. Але липень і початок серпня будуть несприятливими для реалізації під тиском збору нового врожаю.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *