Через заморозки росія втратить до 20 млн т зерна

Російський мінсільгосп планує запровадити режим надзвичайної ситуації федерального значення через травневі заморозки, які призвели до масової загибелі посівів у ключових чорноземних регіонах країни, повідомила голова відомства Оксана Лут. За її словами, терміни дії режиму надзвичайної ситуації, яка дозволить сільгосппідприємствам отримати страхові відшкодування, «поки не визначено».

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на glavcom.

За оцінками російського зернового союзу, весняні морози, які зачепили посіви у 23 суб’єктах рф, позбавлять російських аграріїв 18 млн тонн врожаю зерна: за підсумками року збори можуть становити 129 млн тонн, хоча початковий прогноз сягав 142-147 млн тонн.

Загалом постраждали 1,5 млн га посівних площ, повідомив на пресконференції у понеділок голова РЗС Аркадій Злочевський.

«Цих пізніх заморозків у нас не було більше ніж 100 років. Втрати вже досить значні», – додав він.

За оцінками російського зернового союзу, лише 60% постраждалих від негоди площ підлягають пересіву, або близько 900 тис. га.

«Заморозки сталися пізно, і на пересівання практично не залишилося часу. Якщо пересівання відбудеться, це означає пізнє збирання і залежить від прохідних умов під час збиральних робіт, можемо упустити ще, частина врожаю піде під сніг», – повідомив Злочевський.

Регіональний режим надзвичайної ситуації через заморозки вже запроваджено у восьми регіонах росії. Серед них – Липецька, Воронезька, Тамбовська, Волгоградська та Орловська області.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *