Астарта планує збільшити експорт цукру за межі ЄС

Український виробник цукру агропромисловий холдинг «Астарта-Київ» планує збільшити експорт за межі ЄС, оскільки Євросоюз посилює правила імпорту з України.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на marketsdata.

Незважаючи на те, що Україна є відносно невеликим виробником цукру, такі країни ЄС, як Румунія та Польща, були ключовим пунктом призначення українського експорту. Але ЄС обмежив надходження українських продуктів харчування, включаючи цукор, м’ясо птиці та кукурудзу, щоб заспокоїти фермерів, засмучених надмірною пропозицією, яка просочується на їхній ринок.

Це спонукало «Астарта-Київ» збільшити продажі на існуючих ринках за межами ЄС і націлитися на нові.

«Ми вже постачаємо цукор у країни за межами ЄС», – заявив генеральний директор Віктор Іванчик. «На щастя, є країни, яким потрібен наш продукт, насамперед у Середземномор’ї та Західній Африці».

В квітні агрохолдинг планує відвантажити 10 тис. тонн цукру з портів Великої Одеси, які в березні знову почали використовуватись для експорту цукру. З моменту вторгнення росії «Астарта-Київ» експортував сільськогосподарську продукцію залізницею, вантажівками та через дунайські порти. Компанія все одно експортуватиме до ЄС в межах квот.

Експорт сільськогосподарської продукції з України, який також включає зернові та олійні культури, відновився після того, як був обмежений на початку війни, на тлі зусиль українських військових щодо захисту суден, що виходять з чорноморських портів. З початку сезону 2023/24 в липні «Астарта-Київ» експортував 800 тис. тонн зерна морем.

Тим не менш, експорт залишається під загрозою через російські атаки, зокрема на енергетичну інфраструктуру, що може спричинити відключення електроенергії. В 2022 році компанія була змушена витратити близько 300 тис. євро на придбання генераторів електроенергії для забезпечення поставок.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *