Одеська ОДА та агрокомпанії працюватимуть над детінізацією експорту — Кіпер

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер ініціював спільний з бізнесом проект по детінізації експорту. ОДА підписала відкритий Меморандум про співпрацю з аграрними підприємствами. Він сприятиме детінізації експорту продукції.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОДА.

«Український бюджет може втрачати в офшорах мільярди доларів. Подолання тіньових механізмів, детінізація та деофшоризація економіки — задача з нелегких, але необхідних для кожного громадянина і країни в цілому. Тим паче в цей час. Не допустити її можна, але за умови партнерства та об’єднавши зусилля влади і легального бізнесу у форматі win-win», — йдеться у повідомленні.

Меморандум визначає зміцнення співпраці в аграрному, транспортному та продовольчому секторах, стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки.

Один із важливих пунктів меморандуму — забезпечення прозорості ланцюгів постачання від виробника до споживача, зокрема підтвердження походження та якості української агропродукції, яка постачається на світові ринки.

До Меморандуму вже приєдналися:

  • Українська зернова асоціація (УЗА),
  • «Дельта Вілмар Україна»,
  • «НІБУЛОН».

«Підписанти меморандуму матимуть можливість звертатися до держави в особі Одеської ОВА за підтримкою, зокрема у розбудові нової експортної інфраструктури, рівних умов для ведення бізнесу та за консультацією спільних дій», — зазначають в ОДА.

Меморандум відкритий, тож Одеська ОВА запрошує до підписання всіх охочих. Повний текст можна переглянути за посиланням.

Інформацію про намір приєднатися необхідно надсилати на електронну адресу Одеської обласної державної (військової) адміністрації [email protected] та за адресою: проспект Шевченка, 4, м. Одеса, 65032.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *