Захистити врожай від американського білого метелика. Поради агрономів

Американський білий метелик (Leptidoptera) становить загрозу для понад 250 видів плодових, декоративних та лісових дерев. Він особливо впливає на плодові дерева, такі як шовковиця, волоський горіх, яблуня, груша та інші.

Цей шкідник належить до родини Arctiidae і ряду лускокрилих. Шкода, яку завдає американський білий метелик, починається з гусениць, які живляться епідермісом листя та скелетують його, залишаючи лише жилки. Гусениці витягують тонкі нитки, які утворюють павутинні гнізда навколо дерев, що служать їм притулком та місцем для розмноження. Про це йдеться у повідомленні агродепартаменту LNZ Group.

У наших умовах американський білий метелик розвивається у двох поколіннях: перше з’являється в травні, а друге — у середині липня і на початку серпня. Друге покоління є найбільш шкодочинним.

З метою запобігання поширення шкідника та можливих втрат урожаю рекомендується обробити дерева високоефективним, безпечним для корисної ентомофауни інсектицидом з тривалою захисною дією Синерид від DEFENDA (тіаклоприд, 240 г/л) 0,6–0,7 л/га.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *