Україна здатна стати виробником часнику з оборотом $100 млн на рік

Україна за 5-10 років може стати стабільним виробником часнику із загальним оборотом галузі не менше $100 млн на рік.

Таку думку висловив директор компанії «АГРОМОММ» Михайло Сорока в інтерв’ю SEEDS.

Він зазначив, що зараз працює над відновленням галузі в Україні.

«Я працюю над проєктом, який повинен дати новий масштабний поштовх у розвитку цієї вельми перспективної галузі. Локація проєкту — Дніпропетровська область. Площа — 20 га під вирощування однозубки. Виробничий план — до 200 т високоякісного насіннєвого матеріалу», — розповів Михайло Сорока.

На думку фахівця, однозубка має найвищій потенціал урожайності та є здоровим матеріалом у розрізі фітопатології.

«Однозубка — це високоінтелектуальний продукт, який є важливим сегментом сучасної та конкурентної технології виробництва часнику, яка дозволяє «заробляти», починаючи від селекціонера до власника мережі супермаркету. Можливість точніше обчислити кожен етап виробництва — це основна наша перевага перед класичним зубковим матеріалом. На мою думку, це дуже важливо», — уточнив Михайло Сорока.

Але загалом аграрій має масштабнішу концепт-ідею, яку планує втілити, окрім організації насіннєвого господарства. Вона полягає у створенні відповідного ланцюжка: нова селекція = першокласні репродукційні господарства = «клуб» товаровиробників = ритейл.

«Україна досить швидко може стати стабільним виробником цього нішевого продукту із загальним оборотом галузі не менше $100 млн на рік щонайменше до 2030-2035 років. За моїми підрахунками, у галузі на постійній основі можна створити не менше 2 тис. нових робочих місць. Я вірю, що можливо збудувати ланцюжок, «де всі заробляють», — підсумував виробник.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *