Україна збільшить виробництво томатів на переробку до 600 тис. т

Cвітове виробництво томатів на переробку цього року складе 47 млн т, що на 6% більше, ніж 44,4 млн т, перероблених 2023 року.

Такий прогноз зробила Всесвітня рада з переробки томатів (World Processing Tomato Council, WPTC), пише Tomato News.

Збільшення світового обсягу повністю пов’язане з несподіваним збільшенням обсягів, розміщених Китаєм, на 40% — до 11 млн т. Внутрішнє споживання там різко зростає. Точніші прогнози будуть наприкінці березня або на початку квітня.

Водночас аналітики очікують, що виробництво томатів на переробку в Україні цього року зросте порівняно з минулим роком на 20% і складе 600 тис. т.

У країнах південної півкулі збір урожаю триває. Прогнозується, що в Аргентині виробництво збільшиться до 680 тис. т. У Чилі оцінка залишилась на рівні 1,4 млн т, а в Австралії — на рівні 223 тис. т, але кінцеве виробництво може бути нижчим після дощів. Тим часом у Південній Африці на 2024 рік заплановано 160 тис. т урожаю томатів. Літній збір урожаю розпочато, і 12 тис. т уже перероблено без критичних проблем і за графіком. 

Без змін залишився прогноз для Каліфорнії та більшості країн AMITOM, за винятком Іспанії, де краща доступність води призвела до збільшення очікувань до з 2,3 до 2,6 млн т томатів. 

У Канаді, за попередніми даними, контрактні обсяги будуть такими ж, як і в 2024 році, на рівні 530 тис. т, тоді як у росії поточний прогноз передбачає переробку 650 тис. т томатів і майже повторення попереднього результату. Через санкції та обмеження існує певний дефіцит насіння томатів, тому ці плани можуть бути змінені.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *