Вологі умови — не вирок врожайності: як вибрати фунгіцид для зернових

Затяжний дощовий період поповнив ґрунти вологою, необхідною для росту та розвитку зернових. Та одночасно вологість у комплексі з помірними температурами створили сприятливі умови для поширення комплексу хвороб. У зоні ризику опинилися як озимі, так і ярі зернові.

Навіть якщо візуальні симптоми на посівах ще не проявилися, фахівці Ukravit рекомендують провести фунгіцидні обробки задля попередження потенційних втрат урожайності.

Олександр Мигловець, керівник департаменту агротехнолоій компанії Ukravit

Гідротермічні умови кінця квітня початку травня були сприятливими для розвитку та поширення хвороб зернових колосових культур. Так, у посівах озимих зернових та ячменю спостерігається ураження борошнистою росою, септоріозом, піренофорозом, плямистостями листя ячменю, подекуди іржею. Щодо ярих зернових, вони після завершення дії фунгіцидного протруйника будуть вразливі до інфікування поширеними хворобами. Непроконтрольовані своєчасно ці хвороби, особливо за сприятливих погодних умов, уражують як стебло, так і листковий апарат, що зменшує зелену продуктивну площу і негативно впливає на фотосинтез та інші життєво важливі процеси. У середньому це може призвести до втрати від 15% й навіть до 60% майбутньої врожайності.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *