Вирішення питання забур’яненості посівів кукурудзи лягає на страхові гербіциди

Тривалий гербокритичний період у кукурудзи вимагає від аграрія посиленої уваги до її гербіцидного захисту. Адже втрати врожайності через забур’яненість можуть бути дійсно значними — до 60%.

Як погодні особливості сезону вплинули на ранні етапи росту та розвитку культури і скоригували заходи захисту — діляться фахівці компанії Ukravit. 

Олександр Мигловець, керівник департаменту агротехнологій компанії Ukravit

Один із ключових аспектів успішного старту для кукурудзи — ефективний ґрунтовий гербіцидний захист. Однак цього року через особливості гідротермічних умов ґрунтові схеми в багатьох регіонах не забезпечили високої дії; також велика кількість аграріїв фізично не встигли обприскати поля ґрунтовими гербіцидами через низку факторів. Тож молоді рослини ризикують опинитися один на один із потужними конкурентами за необхідні ресурси у вигляді бур’янової рослинності. Крім того, в деяких регіонах значні площі цієї культури повимерзали, і їх пересіватимуть. В усіх цих випадках все навантаження в контролі забур’яненості ляже на страхові гербіциди, тож до їх вибору необхідно підходити надзвичайно відповідально.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *