Вінниччина друга серед регіонів України за урожаєм зерна. Лідер — Полтавщина

Сільгоспвиробники Вінницької області цьогоріч зібрали один із найбільших урожаїв зернових та зернобобових культур — майже 5,1 млн т збіжжя.

Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА Олег Сідоров.

«Наразі в області завершено проведення осінньо-польових робіт. Всього поточного року, за оперативними даними, по всіх категоріях господарств намолочено зернових та зернобобових культур майже 5,1 млн т. Це на 38 % більше, ніж минулого року. Хоча ми пам’ятаємо, що аграрії Вінниччини намолочували і понад 6 млн т зерна — у 2021 році», — сказав директор департаменту.

За його словами, Вінниччина за виробництвом зерна цьогоріч посяде друге місце — після Полтавщини, де ще триває збирання кукурудзи на зерно. Крім того, там відвели під цю культуру майже на 167 тис. га площ більше, аніж вінницькі аграрії.

Олег Сідоров зазначив, що через проблеми з логістикою на Вінниччині відбулися зміни у структурі посівних площ. Так, площі під зерновими та зернобобовими культурами зменшені на 35 тис. га порівняно з минулим роком та на 122 тис. га — до довоєнного 2021 року.

Середня урожайність зернових та зернобобових культур поточного року, за оперативними даними, становить 66,2 ц/га, що на 19 ц/га більше, аніж торік. Причому урожайність вищу за минулорічну продемонстрували практично всі зернові культури. Так, урожайність озимої пшениці перевищувала минулорічну на 21 ц/га, озимого жита та озимого ячменю — на 11 ц/га, ярої пшениці та ярого ячменю — на 8 ц/га, гречки — на 3 ц/га, кукурудзи на зерно — на 22 ц/га.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *