Весняні дощі сприятимуть розвитку хвороб. Як уникнути недобору врожаю

Цьогорічна весна характеризується аномально надлишковою кількістю опадів, що суттєво корегує і ускладнює вчасне виконання технологічних операцій.

«У квітні середньомісячна норма опадів по Україні перевищує їх середньобагаторічну кількість до 5 разів. Наразі складно виокремити регіони, в яких цей природний чинник завдав найбільше проблем аграрію», — розповів у коментарі для AgroPortal.ua менеджер з агротехнологій компанії LNZ Group Сергій Уваров.

Висока вологість зі значними коливаннями температур як упродовж доби, так і по регіонах України сприятиме розвитку та ураженню зернових культур такими хворобами як септоріоз листя, борошниста роса, бура плямистість та бура іржа.

Експерт також додає, що дощова погода та значні перепади температур суттєво вплинули на реалізацію запланованої системи захисту вирощуваних зернових колосових культур, наслідком чого може бути недобір запланованого врожаю, а в деяких випадках і взагалі його втрата. Це пов’язано з тим, що значна кількість господарств не змогли вчасно, в потрібну фазу, обробити посіви пестицидами. Тому вимушені шукати альтернативу шляхом зміни діючих речовин застосовуваних препаратів та зменшення кількості обробок, що зі свого боку може вплинути на рівень майбутнього врожаю.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *