В Україні дефіцит насіння гороху, фермери сіють товарний

Рішення Індії продовжити безмитний імпорт гороху до 30 червня стало позитивним сигналом для українських фермерів, які активно готуються до збільшення посівних площ під горохом.

Про це повідомляє ГО «Співтовариство виробників і споживачів бобових України».

«В Україні станом на 7 квітня посіяно понад 120 тис. га гороху. Новина про продовження Індією безмитного імпорту жовтого гороху сприймається ринком як стимул до подальших інвестицій у виробництво бобової культури, що відобразиться на збільшенні посівних площ, врожаю і забезпечить внутрішній ринок та експортний потенціал України», — коментує очільниця асоціації Антоніна Скляренко.

Вона зазначає, що наразі насіння гороху на ринку недостатньо, що змушує українських фермерів висівати товарний горох на полях. Якісно перечищений товарний горох може бути використаний як насіннєвий матеріал без втрати валу врожаю.

За її словами, станом на сьогодні практично весь минулорічний врожай українського гороху вже реалізований.

«Наразі в Україні низькі запаси гороху. Залишки активно експортуються до Коломбо, Малайзії, Шрі-Ланки. Індія буде цікавим експортним ринком для українського гороху наступного сезону. Незважаючи на спроби Індії покривати внутрішні потреби у бобових власним виробництвом, погодні умови останніх років не сприяють отриманню достатнього врожаю. Можна очікувати, що у 2024-2025 роках Індія пролонгує можливості безмитного імпорту», — додає Антоніна Скляренко.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *