Соняшник досяг максимуму в структурі посівів, подальше збільшення призведе до негативних явищ

Площі під озимими культурами в Україні нині займають 6 млн га, і близько 13 млн га аграрії будуть засівати ярими. Сезон-2024 мало чим відрізнятиметься від попереднього, а ціни на збіжжя залежатимуть від погодних умов у інших країнах.

Таку думку висловив експерт із сільського господарства USDA, аналітик, спеціаліст із товарної звітності сільгоспкультур Денис Соболев під час онлайн-конференції Corteva Agriscience «Агросезон 2024: реалії, прогнози та рішення».

Денис Соболев, експерт із сільського господарства USDA

Будуть збільшені площі під ярою пшеницею, ячменем. Площі під кукурудзою зменшаться на 10%, що зрозуміло, оскільки ця культура дає великий вал, і її потрібно якимось чином експортувати, тобто вона залежить від ефективності логістики. Цукровий буряк теж покаже зростання, соняшник буде стабільним, адже, на моє переконання, ця культура вже досягла максимуму в структурі посівів, подальше збільшення призведе до певних негативних явищ. Соя дійсно фаворит цього сезону, оскільки потребує менших витрат азотних добрив, а також дозволяє економити на ЗЗР.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *