Садівники просять додати протиградові сітки до грантових програм

Асоціація «Укрсадпром» на прохання власників та керівників багатьох господарств ініціює включення облаштування насаджень антиградовими сітками до грантових програм, які підтримуються Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Про це говориться у повідомленні асоціації у Facebook.

Зазначається, що цього року градобій завдав серйозної шкоди аграрній сфері України. Стихія пошкодила як посіви зернових та овочевих культур, лісосмуги, так і багаторічні насадження. 

«Постраждало багато садівничих господарств у багатьох областях України: на Закарпатті, Львівщині, Івано-Франківщині, Тернопільщині, Хмельниччині, Вінниччині та інших», — повідомляє асоціація 

Керівники ФГ «Гадз», ТОВ «Долина Агро», ФГ «Надія сад», ТОВ «Уманська фруктова компанія» та Уманського національного університету садівництва вважають необхідною державну підтримку сучасних технологій для стабільного вирощування якісного врожаю плодів та ягід, особливо захисту насаджень від стихії, насамперед від градобою, з допомогою встановлення протиградового укриття — сітки.

«Без цього ми не зможемо виростити ані якісної експортно орієнтованої продукції, ані отримати рентабельності садівничого  виробництва», — підкреслили в асоціації.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *