Протидія весняним стресам. Фахівці розповіли, як попередити потенційні втрати врожаю

Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак — і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур.

Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їхню адаптивність, фахівці Ukravit радять включати в системи захисту спеціальні добрива-антистресанти, які здатні допомогти посівам протидіяти стресам. 

Сергій Адаменко, керівник відділу продуктів і сервісів мікродобрив компанії Ukravit

Весняні стреси — суттєвий фактор ризику, який нарівні із забур’яненістю, ураженістю хворобами та пошкодженням шкідниками може негативно позначитися на рості та розвитку культурних рослин. По-перше, культури можуть потерпати від різких перепадів денних і нічних температур та приморозків, характерних для цієї пори року, а також надмірно посушливих періодів. По-друге – через фітотоксичність, спричинену порушенням норм та регламентів внесення засобів захисту рослин, зокрема через обробки у невідповідні фази через складні погодні умови. В результаті відбувається гальмування росту та розвитку, спостерігається пригнічення культур, вони гірше споживають елементи живлення із ґрунту та добрив тощо. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *