Прогноз урожаю в Україні знову покращили

Українська зернова асоціація оновила оцінку потенційного врожаю 2023 року, збільшивши її ще на 1,1 млн т — до 81,6 млн т зернових та олійних.

Постійне зростання прогнозу цьогорічного врожаю пояснюється сприятливими погодними умовами і кращою врожайністю культур. Цього разу врожай покращений за рахунок збільшення очікуваного врожаю кукурудзи та соняшнику, говориться у повідомленні УЗА.

Експорт з України у сезоні 2023/2024 потенційно може скласти майже 50 млн т. Минулого сезону (який закінчився 30 червня 2023 р.), за оцінкою УЗА, експорт сягнув 58 млн т.

УЗА вкотре наголошує, що загалом таких обсягів експорту в новому сезоні можна досягти, якщо Україна зможе експортувати через свої чорноморські порти, а також за умови покращення і здешевлення логістики альтернативних маршрутів, зокрема й Дунайського шляху. Експорт зерна через українські порти та забезпечення безпеки мореплавства в Чорному морі — це єдиний шлях швидко та ефективно постачати українське зерно до країн, які вкрай його потребують.

Уточнюється, що в 2022 році врожай за оцінкою УЗА сягнув 73,8 млн т зернових та олійних.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *