Пекінську капусту на Волині вирощують лише одноосібники

Пекінська капуста і суниця садова — дві сезонні культури, які вирощують у селі Хорохорин Торчинської громади (Волинська обл.).

Як розповів «Суспільному» староста села Анатолій Мельничук, кожен другий житель займається пекінською капустою.

Житель Хорохорина Олександр Крук, який зібрав капусту з 0,5 га, розповів, що овочі зберігає на складі, який спеціально побудував для капусти — він розрахований на 70 т.

«Поки говорити про врожайність пекінської капусти й те, чи вигідно було займатися нею, цього року рано», — зазначив Олександр Крук, додавши, що для вирощування необхідні і міндобрива, і ЗЗР.

З його слів, пекінську капусту місцеві везуть продавати в Київ або ж у Львів на один із найбільших оптових ринків сільгосппродукції в західній частині України.

«Є люди, які садять капусту і здають її відразу з поля, але відразу з поля ціна така невелика порівняно з минулим роком. То смішна ціна — і по 7, і по 9 грн. І по 10-11, як з ким домовишся», — говорить фермер.

Начальник відділу рослинництва обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш підсумував, що сільгоспвиробники у промислових масштабах цією овочевою культурою не займаються — на Волині пекінську капусту вирощують тільки одноосібники, які забезпечують потреби ринку в регіоні.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *