NASA: На окупованих територіях України намолотили понад 6 млн т пшениці

Посівні площі під озимою пшеницею на окупованих територіях України у 2023/24 МР скоротилися майже на 10%, середня урожайність озимої пшениці на понад 20% нижча за показники, що отримали фермери на вільних територіях України.

Про це свідчать результати дослідження NASA Harvest (консорціум NASA з питань глобальної продовольчої безпеки та сільського господарства), говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

За оцінками фахівців, площі озимої пшениці на окупованих територіях України цьогоріч складали 1,64 млн га, урожайність — 3,81 т/га, виробництво — 6,26 млн т. Для порівняння, у 2022 році площі посівів оцінювались у 1,8 млн га, урожайність — 3,22 т/га, виробництво — 5,8 млн т. 

«Порівнюючи 2023 та 2022 роки, ми спостерігаємо суттєве зменшення посівних площ на окупованих територіях, що супроводжується помітним зростанням покинутих орних земель. Хоча сприятливі погодні умови цього сезону сприяли підвищенню врожайності, наш аналіз також виявив значні площі сільськогосподарських угідь у поганому стані та занедбаність, зосереджені вздовж лінії фронту», — прокоментувала директорка NASA Harvest Інбал Беккер-Решеф.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *