На соняшнику зафіксовано збільшену активність озимої совки

На соняшникових полях у Дніпропетровській області зафіксовано збільшену активність озимої совки, яка є одним із найнебезпечніших шкідників.

Цьогорічні весняні погодні умови створили сприятливі умови для розмноження та поширення цього шкідника. На сьогоднішній день у східному регіоні України в посівах соняшнику спостерігаються яйцекладки та личинки різних віків, що призводить до пошкодження генеративних органів рослин. Про це повідомляють фахівці компанії LNZ Group.

«Озима совка за середнього ступеня заселення може спричинити значні втрати врожаю, які досягають 40-80%. Пошкодження, завдані гусеницями, часто призводять до захворювань листків, стебла, що збільшує витрати на фунгіцидний захист рослин», — коментують агрономи. 

Для боротьби з великою кількістю гусениць (3-8 на м²) рекомендується використовувати інсектициди, зазначені в «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Найкращі результати дають обробки у вечірній час, коли гусениці активно живляться рослинами.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *