Майже половина експорту Волині — агропродукція

Виробництвом сільськогосподарської продукції у Волинській області займаються понад 1000 агропідприємців, з них 700 фермерських та більше 145 тисяч особистих селянських господарств.

Про це розповів рід час брифінгу начальник управління агропромислового розвитку Волинської ОВА Юрій Юрченко за результати діяльності аграрної галузі в регіоні за І півріччя.

Зазначається, що зараз в області проводяться роботи щодо збільшення елеваторних можливостей. Після завершення усіх запланованих робіт разова потужність зберігання зернових на Волині складе 1,5 млн т.

«З початку року Волинь експортувала агропродукцію на суму $123 млн, що складає 45% від загального експортного потенціалу нашої області. Позитивне сальдо на сьогодні маємо $86,5 млн», — поінформував начальник управління агропромислового розвитку.

Крім того, в межах грантових підтримок від уряду в область залучено понад 160 млн грн, це дасть змогу Волині створити майже 500 нових робочих місць.

Також за перше півріччя поточного року 422 агровиробники області отримали 1,72 млрд грн кредитних коштів. Зокрема, за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» 384 волинські аграрії залучили 1,4 млрд грн.

Водночас Юрій Юрченко заявив, що в області активно триває жнивна кампанія. У роботі беруть участь понад 3000 збиральних комбайнів, зокрема 537 комбайнів сільгосппідприємств та більше 2,5 тисяч — господарств населення. Наявний парк агротехніки дає змогу провести всю жнивну кампанію упродовж двох тижнів за сприятливих погодних умов. Забезпечення паливно-мастильними матеріалами також у достатній мірі, дефіциту пального наразі в області немає.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *