Львівщина сіятиме культури, типові для Херсонщини

Фермери Львівщини цього року збільшать посіви томатів, цибулі та спаржі.

Як розповіла «Суспільному» керівниця аграрної компанії Лілія Курган, таке рішення сільгоспвиробники ухвалюють через брак овочів з окупованих територій, зокрема Херсонщини.

Вона, як найбильший виробник спаржі на Львівщині, запевнила, що попит на цей овоч з кожним роком зростає.

«Культура споживання наших громадян змінюється. Люди хочуть свіжості. Банальні «борщові набори» вже приїдаються. Просто міняти асортимент хочеться. І є потреба в тому», — розповідає Лілія Курган.

Крім спаржі, її компанія цьогоріч планує висаджувати й інші культури. Зокрема, помідори та капусту. Адже передбачає попит на ці овочі, зважаючи, що багато українських територій, де їх традиційно вирощували, зараз перебувають в окупації.

«Люди звикли до продукції з Херсона. Дуже багато фермерів садять цибулю. Цибуля буде цього року не дуже дорогою. Особисто ми будемо садити гарбузи. Пробуємо томати, оскільки попит на них шалений. Ну і капустяну групу. Це те, чого хоче споживач», — додає Лілія Курган.

За словами директорки обласного департаменту агропромислового розвитку Тетяни Гетьман, фермери Львівщини продовжують вирощувати й звичні для українців овочі, такі як морква, цибуля — вони зараз коштують доволі дорого.

«Наші аграрії починають потрошки вводити у виробничу структуру культури, які раніше не вирощували», — каже Гетьман, зазначивши, що наразі фермери, які планують займатися нетиповими культурами для Львівщини, вивчають попит споживачів.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *