Комплексне протруювання озимих зернових пізніх строків сівби. Яке рішення обрати

Осіння посівна кампанія у розпалі: сьогодні озимими зерновими засіяно 944,5 тис. га. І вже прийшла пора проводити посів східним та південним областям. Через агрокліматичні особливості ці регіони розпочинають посів у пізніші терміни порівняно з рештою регіонів України.

Які рішення обрати, щоб первинний захист нівелював максимум загроз на початку росту та розвитку культур, радять фахівці Ukravit.

Олександр Мигловець, керівник департаменту агротехнологій компанії Ukravit

Пізні строки сівби в жодному разі не означають, що культурам на ранніх етапах вегетації загрожуватиме менша кількість шкодочинних організмів. Надто — у воєнних умовах, коли українським аграріям доводиться заощаджувати на виробничих ресурсах і сіяти культури, які є більш рентабельними, замість тих, що мають відповідати науково обґрунтованим сівозмінам. Тому первинний захист зернових має бути неодмінно комплексним, тобто контролювати і хвороби, і ґрунтових та ранньопіслясходових шкідників. Також важливо, щоб протруйник не чинив значної ретардантної дії на рослини, аби вони встигли розвинутися до необхідної до входу на перезимівлю фази та накопичити достатньо поживних речовин.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *