Як обрати оптимальні строки посіву кукурудзи для максимальної врожайності

Останні роки саме запаси продуктивної вологи грають ключову роль у плануванні як гібридного складу кукурудзи (група стиглості), так і норми висіву безпосередньо по кожному полю, зважаючи на попередник, обробіток ґрунту та строки сівби.

Переважна більшість гібридів не любить холодного ґрунту, ранніх строків посіву за винятком гібридів, які офіційно позиціонуються для ранніх строків посіву. Такі рекомендації надають у агродепартаменті компанії LNZ Group. 

Мінуси надранніх посівів кукурудзи:

  • Ранні посіви можуть призвести до тривалого проростання насіння (до 4-5 тижнів). За тривалого періоду проростання насіння та сходи кукурудзи стають вразливими до ураження шкідниками та нездатними конкурувати з бурʼянами.
  • Ризик грибкових захворювань. Вологість та низькі температури створюють ідеальні умови для розвитку грибкових хвороб.

«Також кукурудза не любить пізніх строків посіву, оскільки тут може бути й недостатня кількість вологи на глибині висіву насіння, що спричиняє несприятливі умови для проростання і різке наростання активних температур, що своєю чергою негативно вплине на формування продуктивності культури. Тому під час організації посівного процесу кукурудзи потрібно зважати на вищевказані критерії, починати висівати не занадто рано»,  — наголошують спеціалісти. 

Слід зважати на систему захисту і внесення ґрунтових гербіцидів, які за низької температури або ж не працюватимуть, або ж їхня ефективність буде гіршою.

Також в агродепартаменті LNZ Group додають, що важливим елементом якості насіння, крім технологічного (кругле чи плоске насіння), є, безумовно, інсектицидний протруйник. Протруєне насіння дає змогу максимально захистити посіви від наявних ґрунтових шкідників. Іноді і тих, які можуть шкодити на ранніх етапах росту. Як результат, після сходів мати густоту, максимально наближену до тої густоти, яка налаштовувалася на сівалці.

Обрати оптимальні гібриди для свого регіону ви можете на сайті https://universeed.pro/products

За консультаціями звертайтеся до менеджерів інтернет-магазину LNZ Web

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *