Ціни на зернові та олійні знижуються

Ціни на зернові та олійні культури знижуються порівняно з минулим тижнем.

Про це повідомляють аналітики Spike Brokers у Telegram.

Так, ціни на кукурудзу продовжують зниження по всьому ланцюжку постачань. 

«Покупці готові розглядати пропозиції на рівні $202 CIF для Італії та $203 CIF для Іспанії. Більшість із них уникає пропозицій у великих обсягах, зокрема «панамаксами» (50-60 тис. т), або просить знижку за «панамакс» до $3 порівняно з цінами за постачання суднами класу «хенді» (25-30 тис. т)», — уточнюють експерти. 

Водночас ціни в українських портах залишаються на рівні $144-148 за умови швидкого постачання протягом 1-2 тижнів. Ціни покупців на період березень-квітень можуть знизитися до $135-140 внаслідок падіння глобальних цін та складної зовнішньої кон’юнктури, яка насичена пропозиціями. 

Наземним транспортом кукурудза торгується на рівні €185-190 з доставкою до Італії на квітень-серпень.

Водночас ціни на пшеницю в портах знизилися на $3-5 за тонну порівняно з минулим тижнем. 

«Обмежений попит трейдерів для покриття попередніх дорогих продажів та невпевненість у подальшому збуті на зовнішньому ринку за «падаючого» ринку зменшують обсяги торгівлі пшеницею в напрямку портів. За продовольчу пшеницю в портах платили $173-175 за умови постачання протягом 2 тижнів. Ціни на фураж торгувалися на $20 за тонну нижче ціни продовольчої пшениці», — уточнили фахівці.

Пшениця нового врожаю в напрямку Італії торгується на рівні €205-210 з доставкою вагонами/авто до Північної Італії з вмістом білка 11% та постачанням у серпні-вересні.

Ціни на соняшник продовжують перебувати під тиском пропозиції та знизилися на $10-20 за тонну порівняно з цінами минулого тижня. Ринок очікує спрощення процедур отримання експортних ліцензій у напрямку Болгарії.

«Покупці сої продовжують зниження цін на $10 порівняно з минулим тижнем. Консолідація на зовнішньому ринку перед новорічними святами в Китаї та тиск пропозиції призводять до зниження світових цін на сою», — пояснили у Spike Brokers.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *