Ціни на якісну моркву продовжують зростати

Активізація попиту дає змогу українським фермерам впевнено підвищувати відпускні ціни на моркву.

Причиною збільшення попиту на ці коренеплоди є активізація закупівельної діяльності з боку великих оптових компаній та роздрібних мереж напередодні Нового року, а також завершення реалізації продукції з необладнаних сховищ, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Сьогодні фермери готові відвантажувати якісну моркву не дешевше за 15-20 грн/кг ($0,41-0,55/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Однак водночас галузеві експерти наголошують, що тенденція зростання цін спостерігається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для тривалого зберігання.

За словами гравців ринку, зростанню цін сприяє помітне підвищення торговельної активності у сегменті якісної моркви. Повідомляється, що більшість українських господарств призупинили продаж цього коренеплоду в очікуванні ще більшого зростання цін і заклали основний обсяг урожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують лише надлишки, внаслідок чого пропозиція моркви на ринку дещо обмежена.

Зазначається, що на цей час ціна на якісну моркву в Україні вже в середньому у 2,9 раза вища, ніж рік тому. При цьому деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни за умови збереження сучасних темпів збуту.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *