Ціни на цибулю опустилися нижче торішнього рівня

Відпускні ціни на ріпчасту цибулю нового врожаю в Україні вже опустилися нижче рівня минулого року.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

«Фермери серйозно стурбовані ситуацією, що склалася, адже збирання пізніх сортів цибулі ще не розпочалося, а попит у цьому сегменті залишається дуже низьким навіть на тлі швидкого зниження цін», — зазначають експерти.

Так, ціни на ріпчасту цибулю вже опустилися до 12-18 грн/кг ($0,33-0,49/кг), що в середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Чергове здешевлення в даному сегменті ключові гравці ринку пояснюють тим, що поточного тижня практично всі українські господарства узялися до збирання цибулі, тому пропозиція даної продукції на ринку зростає досить швидко. А ось попит, за оцінками фермерів, залишається вкрай низьким, і зниження цін, на жаль, на продажах ніяк не позначається.

«Водночас відпускні ціни на ріпчасту цибулю в Україні вже в середньому на 36% нижчі, ніж на початку серпня 2022 року. Проте багато операторів ринку впевнені, що такі низькі ціни — явище тимчасове, і вже ближче до середини вересня ціни на якісну цибулю можуть почати інтенсивно зростати, коли перекупники почнуть закуповувати дану продукцію для закладання на зберігання», — додають аналітики.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *