Більше половини насіння кукурудзи мало схожість нижче 92%. На які показники дослідити посівний матеріал

Посівна кампанія ярих культур уже розпочалася. Аграріям потрібно зважати, що основою майбутньої врожайності є здорове та якісне насіння. За даними досліджень, минулого року 61% насіння кукурудзи мало схожість нижче 92%.

Про це розповіли вчені Ukravit Institute та рекомендують тим, хто планує сіяти кукурудзу, перед придбанням дослідити посівмат у лабораторних умовах.  

Володимир Конограй, керівник агробіологічної лабораторії Ukravit Institute

На тлі суттєвого підвищення виробничих витрат на вирощування культур аграрій прагне на 100% впевнитись, що кожен елемент виробничого процесу вартий витрачених на нього коштів. За даними досліджень, проведених нашими фахівцями 2023 року, 61% насіння кукурудзи мало схожість нижче 92%. Спираючись на ДСТУ 2240-93 «Насіння сільськогосподарських культур. Сортові та посівні якості», під час висіву такого посівного матеріалу необхідно коригувати норму посіву. Тому я рекомендую обов’язково дослідити посівний матеріал на якісні показники. Лабораторне дослідження дасть точне уявлення про важливі критерії якості насіння, що прямо впливають на майбутній рівень урожайності культури.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *