Ажіотажний попит на моркву дозволяє і надалі піднімати ціни

Українські фермери продовжують активно підвищувати відпускні ціни на моркву.

Про це повідомляє EastFruit.

Як зазначають галузеві експерти, підвищувати ціни фермерам вдається внаслідок обмеженої пропозиції цих коренеплодів на ринку. Водночас торговельна активність у цьому сегменті залишається досить високою, а попит на моркву гравці ринку оцінюють як ажіотажний.

Ціни на моркву в Україні почали підвищуватись ще на початку січня, темпи торгівлі в останні 2 тижні також поступово зростають. Як повідомляють експерти, лише з початку тижня ціна на моркву в Україні зросла в середньому на 10% і зараз озвучується в межах 22-27 грн/кг ($0,60-0,74/кг).

«Підвищення цін на продукцію експерти пояснюють тим, що у багатьох місцевих виробників закінчуються запаси якісної моркви, врожай якої цього року був досить скромним. Так, скорочення пропозиції на ринку на тлі високого попиту дозволило фермерам підвищити ціни на моркву. Щобільше, місцеві виробники впевнені, що ціна на цю продукцію продовжуватиме зростати й надалі», — уточнюють аналітики.

Сьогодні ціна на моркву в Україні вже в середньому у 2,2 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому вже найближчим часом низка господарств планує зробити чергові спроби встановити вищий ціновий рівень на цю продукцію.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *