Аграрії не поспішають продавати соняшник, очікують росту цін

З кінця грудня на українському ринку насіння соняшнику зберігається підвищувальний ціновий тренд, якому сприяє стримування продажу олійної аграріями, які очікували подальшого зростання цін.

Про це пише «‎АПК-Інформ». ‎ 

Також підтримку цінам надавало зростання активності імпортерів, зокрема з Європи, які поточного МР збільшили обсяги імпорту цієї олійної з України. 

Крім цього, попри подальше здешевлення соняшникової олії спостерігалось подорожчання соняшнику в портах України, що також сприяє розвитку цього тренду.

«‎Так, за вказаний період ціни попиту на насіння соняшнику підвищилися на 6-8% і станом на кінець минулого тижня переважно варіювалися в межах 15200-18600 грн/т СРТ», — зазначили аналітики. ‎ 

Також зауважимо, що олійнопереробні заводи, які потребували негайного залучення пропозиції олійної, готові були доплачуати за тоннаж.

Читайте також: «‎Олійний лікбез: Що таке олійний календар та які фактори впливають на ціну соняшника»‎ 

Нагадаємо, у 2022/23 МР в Україні може бути перероблено 10,4 млн т соняшнику, що на 10% поступається показнику попереднього сезону. Окремим фактором, що впливає на переробку олійної та експорт соняшникової олії виділяють експорт самого соняшнику.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *