Зроблено в Україні: бізнес Дніпропетровщини отримає 3,2 млрд грн

Уряд 2024 року передбачив на програми підтримки бізнесу Дніпропетровської області понад 3,2 млрд грн.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України. 

«3,2 млрд грн у межах державної програми «Зроблено в Україні» — не є лімітом. Чим активніше бізнеси регіону подаватимуться на програми підтримки, тим більше коштів зможуть отримати. Це фінансування розподіляється як на знайомі бізнесу програми — «Доступні кредити 5-7-9%», гранти на переробку, так і нові або відновлені програми, які показали свою ефективність у минулому. Серед таких — програм компенсацій аграріям за купівлю сільгосптехніки вітчизняного виробництва та інші», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко під час робочої поїздки в Дніпро.

Зараз програма компенсацій активно розвивається, адже аграрії потребують оновлення автопарку, особливо у прифронтових регіонах. У Дніпрі Юлія Свириденко підписала наказ про внесення до переліку сільгосптехніки та обладнання, вартість яких частково компенсується коштом бюджету, 23 вітчизняних заводів-виробників. Серед них — п’ять компаній з Дніпропетровської області: ТОВ «ФРАЙТ», ТОВ «Арлан», ТОВ «Союз-Спецтехніка», ТОВ «Завод сільгоспмашин»  та ТОВ «Єлезаветівський механічний завод».

За останні два роки в області укладено 5983 кредитних договорів. А від початку року — 419 кредитних договорів на загальну суму 1,5 млрд грн. 

Також у Дніпрі відбулося підписання меморандуму про супровід грантера у межах програми «Власна справа для ветеранів». Роман Квасников, учасник бойових дій у 2014 році, переселенець зі Слов’янська, завдяки гранту зміг відновити у Дніпрі бізнес із виробництва фарби. 

Дніпро — серед лідерів за кількістю грантерів для малого і мікробізнесу серед інших регіонів. Від початку дії програми «Власна справа» у області схвалено 780 позитивних рішень про надання грантів на понад 184,7 млн грн. Крім того, в регіоні активно відновлюється малий і середній бізнес. Дніпропетровщина посідає друге місце по країні за кількістю зареєстрованих нових ФОПів та створених компаній протягом минулого року.

«Металургія, гірничодобувна промисловість, машинобудування, хімічна промисловість — все це продовжує розвиватись. Попри все, промисловий потенціал області на високому рівні — 3700 промислових підприємств, більшість — бюджетоутворюючі. До того ж торік область змогла наростити обсяг реалізації промислової продукції на 10% порівняно з 2022 роком до 363,6 млрд грн на рік. Нам важливо бути підтримкою для промисловості регіону, адже, крім значних надходжень до бюджету, вони передусім дають роботу сотням тисяч людей у регіоні. Часто саме завдяки великим виробництвам життя у містах і містечках відновлюється, а люди мають мотивацію не виїжджати з рідного регіону у пошуках роботи», — підкреслила міністр економіки.

Вона також повідомила, що в області запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні». Такі офіси вже працюють у Чернігові, Харкові, Чернівцях тощо. Там підприємці можуть отримати всю необхідну інформацію щодо державних програм підтримки бізнесу.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *