У кредитному портфелі Ощадбанку 72% займають аграрії

Частка аграріїв у кредитному портфелі «Ощадбанку» складає 72%. Найбільше фінансування отримали сільгоспвиробники з Вінницької, Одеської, Сумської, Кіровоградської та Чернігівської областей.

Про це розповів начальник управління організації продажів АТ «Ощадбанк» Олександр Кайдан під час фермерського зльоту «Кооперація на 360°». 

«Більшість сільгоспвиробників користуються програмою «5-7-9%», адже так вони можуть залучити кошти під 0%. Також урядом анонсований напрям кредитування «під посівну», — розповідає Олександр Кайдан.

За його словами, активно кредитуються сільгоспвиробники за програмою під державні гарантії, де держава покриває частину забезпечення у вигляді гарантій у розмірі 50-70%.

Також діють партнерські програми, розраховані на постачання техніки та ЗЗР.

«Для підтримки експортерів теж є окремий напрям фінансування, коли кредитування відбувається під контракт, і забезпеченням виступає страхування експортного кредитного контракту та застава майнових прав на виручку», — додає Олександр Кайдан.

Він зазначає, що крім грантових державних програм, нещодавно «Ощадбанк» запустив нову грантову програму для розвитку підприємництва за підтримки німецького уряду. 

«Це кредитування інвестиційних проєктів для сільгоспвиробників та переробних підприємств. Відповідно до умов, можна отримати до 30% компенсації вартості проєкту», — зазначає Олександр Кайдан.

Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *