Вінницький малий бізнес зможе ще рік отримувати пільгові кредити

Представники «Ощадбанку» та Вінницької міської ради підписали угоду про продовження співпраці у 2024 році, яка передбачає часткову компенсацію відсотків за кредитами малого та середнього бізнесу.

Сума відшкодування в перший рік становить 75%, у другий рік — 50%, у третій — 25% відсоткової ставки. Програма фінансується коштами бюджету Вінницької міської територіальної громади (ВМТГ) і діє з 2018 року, говориться у повідомленні банку.

«Основною метою цього механізму є здешевлення вартості залучених кредитних коштів на розвиток підприємництва, детінізація економіки міста, створення нових робочих місць та, як результат, розвиток малого та середнього бізнесу», — прокоментував заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

Він зазначив, що у період з 2018 по 2023 роки «Ощадбанк» видав 15 кредитів на загальну суму 17,38 млн грн. Учасниками процедури компенсації за цей же час було отримано 1,75 млн грн, що дало їм можливість закупити нове обладнання, створити додаткові робочі місця. У деяких позичальників компенсація покриває від 80 до 100% платежів за користування кредитами.

Водночас у межах оновленої угоди було збільшено максимальну суму строкового кредиту або кредитної лінії з 1 млн грн до 5 млн грн. У бюджеті ВМТГ на 2024 рік закладено 4 млн грн на часткову компенсацію відсотків для розвитку суб’єктів господарювання, зокрема на заходи з енергозбереження.

Також зазначається, що наразі вже є три представники бізнесу, які отримали кредити і є претендентами на компенсацію від міської ради. Серед них, зокрема, є агровиробник, який взяв інвестиційний кредит на розвиток фермерського господарства.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *