Вінниччина виділила на допомогу фермерам 3 млн грн

Програма розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021-2025 роки Вінницької області передбачає 3 млн грн на пільгове кредитування особистих селянських, фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у 2024 році.

Про це говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА у Facebook.

Зазначається, що 2023 року на реалізацію заходів програми обласною військовою адміністрацією було виділено 5,1 млн грн. З них:

  • для надання пільгових кредитів особистим селянським, фермерським господарствам, сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам та іншим суб’єктам господарювання — 4,4 млн грн;
  • для часткового відшкодування витрат за закуплені фізичними особами установку індивідуального доїння або (та) холодильну установку для зберігання і охолодження молока — 600 тис. грн.

Фінансова підтримка надавалась сільгоспвиробникам області. Умови участі в реалізації заходів однакові для всіх потенційних учасників за дотримання критеріїв, передбачених відповідним порядком використання коштів. 

Всього торік пільгові кредити було надано 16 суб’єктам господарювання на загальну суму 4,4 млн грн, зокрема: 

  • 9 сільськогосподарських товаровиробників отримали кредитування для придбання малогабаритної сільськогосподарської техніки;
  • 4 сільськогосподарських підприємства закупили обладнання та устаткування для зберігання та переробки агропродукції;
  • 2 підприємства — на розвиток галузі тваринництва;
  • 1 сільгосппідприємство — на придбання приміщення для зберігання сільськогосподарської продукції.

Також 59 фізичних осіб, що утримають у власному домогосподарстві 3 і більше голів корів молочного напряму продуктивності, отримали часткове відшкодування витрат за закуплені установки індивідуального доїння на суму 407,6 тис. грн.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *