Розмір гранта на висадку виноградників збільшили

Кабінет Міністрів України на засіданні 1 березня ухвалив рішення, яким збільшив обсяги гранта на висадку виноградників.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

«Тепер за програмою «єРобота» можна буде отримати 330 тис. грн для висадки одного гектара винограду. Внесли зміни до програми в частині безповоротних грантів на висадку садів і виноградників», — написав він.

Очільник уряду зазначив, що розмір компенсації збільшено на 105 тис. грн за гектар. Максимальна сума гранту — 10 млн грн. Ці гроші не потрібно повертати за умови виконання всіх вимог, головна з яких — створення робочих місць.

Водночас представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Telegram, що Кабмін 1 березня вніс зміни до постанови КМУ від 21.06.2022 №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» з метою удосконалення механізмів підтримки субʼєктів господарювання в межах діючих грантових програм, а саме Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства та Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства. 

«Передбачено надання грантів для висадки та облаштування насадження на земельній ділянці або на суміжних земельних ділянках. Визначено додаткові підстави для залишення без розгляду заяв про надання грантів на садівництво або будівництво модульної теплиці, поданих із порушенням відсоткового співвідношення розміру гранта або не на суміжних земельних ділянках (зокрема, щодо заяв про надання грантів на садівництво)», — написав він. 

Крім того, уряд передбачив, що перерахування коштів отримувачам, рішення про надання грантів яким прийнято у листопаді-грудні попереднього бюджетного періоду та які не профінансовані, здійснюється у поточному бюджетному періоді, у разі наявності бюджетних призначень, за бюджетною програмою «Надання грантів для створення або розвитку бізнесу» та в межах бюджетних асигнувань за відповідним напрямом тощо.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *