Підтримка України — найкраща фінансова інвестиція

Допомога Україні зараз є одним із найкращих кроків для підтримання світової економіки.

Таку думку висловив британський історик, письменник і журналіст, професор історії в Гарвардському університеті і старший науковий співробітник Стенфордського університету Ніл Фергюсон, передає «Укрінформ».

«Дехто в США скаже, що інвестиції в українську війну — це марне витрачання грошей. Але це не так — ця війна є надзвичайно ефективною і з пристойною перспективою успіху, навіть без дива, що могло б статися в результаті контрнаступу. Насправді ж це найкраще співвідношення ціни-якості. Забезпечити національну безпеку України — найліпша фінансова інвестиція», — сказав Фергюсон на щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

За його словами, програш України у війні став би катастрофою для всього світу, оскільки нову холодну війну Заходу буде дуже проблематично витримати фінансово.

«Ми не можемо програти у цій війні, тому що через два роки російський наступ продовжиться. І це буде катастрофа не лише для України, а й для всього світу. В Тихоокеанському регіоні також неспокійно. Вартість гіпотетичного відвоювання Тайваню набагато більша, ніж ціна підтримки України. І США, і їхні союзники не зможуть фінансово покрити витрати нової холодної війни», — заявив Фергюсон.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *