Ощадбанк профінансував 16% усіх кредитів у агросекторі

Минулого року «Ощадбанк» профінансував у агросекторі приблизно 16% усіх кредитів.

Про це повідомила директорка департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу «Ощадбанк» Юлія Жуланова під час онлайн-дискусії про ринок землі в межах проєкту «Земля незламності».

За її словами, кредитний портфель установи поділений на три частини: мікропідприємства, малі та середні підприємства. Мікропідприємства — це ті, які мають прибуток до 30 млн грн. Середній чек із видачі кредитів мікропідприємцям складає 1,6 млн грн, минулого року він зріс до 2,5 млн грн.

Також Юлія Жуланова розповіла, що ще два роки тому «Ощадбанк» надавав аграріям можливість фінансуватися під заставу земельної ділянки. З відкриттям ринку землі в установі запустили продукт, який називається «на придбання земельних ділянок сільгосппризначення».

«У межах цього продукту можна отримати кредит до 10 років. Відсоткова ставка може бути як ринкова, так і за програмою «5-7-9%». Проте є певні особливості: потрібно бути спроможним сплачувати відсотки і тіло кредиту; якщо клієнт взяв кредит на земельну ділянку, то графік погашення буде адаптований під клієнта, тобто якщо аграрій отримує виручку восени чи навесні, то він може сплатити за кредитом у той самий період», — зазначає Юлія Жуланова.

Вікторія Полевик, AgroPortal.ua

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *