Німцям пропонують вкластися у 80 інвестпроєктів в агропереробці України

Україна презентувала німецькому бізнесу інвестиційні можливості у ключових галузях вітчизняної економіки.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України. 

Як зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з віцеканцлером — федеральним міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком, на сьогодні є успішні приклади створення спільних підприємств і локалізації німецького виробництва в Україні.

«Впевнена, що наші країни мають ще більший потенціал для співпраці в багатьох галузях економіки. Ми визначили найбільш перспективні сектори для інвестицій, які можуть зацікавити німецькі компанії. Це енергетика, транспорт і логістика, агропереробний комплекс, виробництво критичних матеріалів та «зеленої» сталі», — сказала вона.

Наразі в енергетиці є понад 200 перспективних проєктів на загальну суму $60 млрд, серед яких вітрові та сонячні електростанції, децентралізована генерація, біопаливні станції, видобуток природного газу та нафти. 

У секторах транспорту і логістики німецькому бізнесу презентували 73 перспективних проєкти на загальну суму $2,7 млрд, зокрема проєкти залізничного, морського та річкового транспорту та експортної логістики. 

У сфері агропереробки продемонстрували понад 80 найперспективніших проєктів на загальну суму понад $2,9 млрд.

Також під час розмови обговорили перспективи залучення німецького бізнесу до галузей збільшення видобутку й обробки літію, графіту, титану, нікелю та інших критичних матеріалів. Разом із виробництвом «зеленої» сталі в цих секторах налічується 55 проєктів на загальну суму $8,2 млрд.

Зазначається, що уряд Німеччини та страхова компанія Euler Hermes минулого року продовжили реалізацію програми інвестиційних гарантій. Загалом в Україні зараз уже діють 46 гарантій на суму близько €340 млн, а обсяг експорту під німецькі гарантії торік склав близько €170 млн.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *