Названо суму, яку Україна отримала на розмінування земель

Міжнародні партнери України виділили на проєкти з гуманітарного розмінування на 2022-2027 роки понад $700 млн.

Серед ключових донорів — США, Швейцарія, Норвегія, країни ЄС, Японія, Нідерланди, Німеччина та інші, говориться у повідомленні Міністерства економіки. 

«Розмінування — задача фізичної, продовольчої та економічної безпеки України. До її вирішення залучено багато суб’єктів — фахівці національних та міжнародних операторів протимінної діяльності, державні служби з оперативного реагування, залучені в управління та координацію протимінною діяльністю міністерства.

Важливою частиною спільноти протимінної діяльності є донори — партнери, які забезпечують не лише фінансову підтримку розмінування, але і сприяють залученню до України найкращих технологій, практик та фахівців у цій сфері», — підкреслили у міністерстві.

І додали, що завдяки спільній роботі можливим є повернення земель до продуктивного використання, захист населення від впливу вибухонебезпечних предметів та посилення системи протимінної діяльності в Україні. Це ключові цілі Національної стратегії з протимінної діяльності, яка є одним із прикладів спільної роботи уряду України, провідних фахівців у цій сфері, а також донорів та міжнародних партнерів України.

Уряд лише посилюватиме координацію протимінної діяльності із міжнародною та фаховою спільнотою. Така координація буде здійснюватись як через започатковану 2023 року Секторальну робочу групу, що об’єднує усіх донорів України у цій сфері, так і через відновлений у березні 2024 року кластер з протимінної діяльності, який є платформою для програмної координації відповідних суб’єктів.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *