На Львівщині впроваджують новий напрям фінансової підтримки для аграріїв

Аграрії Львівщини зможуть отримувати кредити під 3% річних для створення проєктів з доданої вартості.

Про це повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

«Цей новий напрям програми допоможе виробникам не зупинятися на етапі виробництва сировини, а перейти на виробництво готової продукції, створити умови для якісного зберігання та представлення на споживчому ринку. Прийом документів за даним напрямом вже розпочався і триватиме до 1 травня поточного року. Відтак рекомендуємо поспішити з поданням документів, першу заявку вже подано», — зазначила директор департаменту Тетяна Гетьман.

Відзначається, що суб’єкти підприємництва в аграрній галузі Львівської області мають можливість отримати фінансову підтримку на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів зі створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморожування, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції.

Цей напрям передбачено у 2023 році Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки, яка вже розпочала діяти.

Фінансова підтримка надається на конкурсній основі під 3% річних терміном до 5 років у розмірі, визначеному бізнес-планом, але не більше 2000,0 тис. грн, з відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року (відтермінування сплати кредиту входить у загальний термін дії кредитної угоди).

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *