Інвестняні: парламент затягує запровадження нових норм

Український бізнес уже давно і однозначно вирішив, що інвестувати в країну потрібно, а для цього необхідна дієва державна підтримка.

Таку думку висловив CEO агрохолдингу «Астарта» Віктор Іванчик у Facebook.

Він зазначив, що у вересні 2023 року вступили в силу зміни до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями в Україні».

«Але без підзаконної нормативно-правової бази це просто зміни на папері. І на цю роботу законодавці взяли собі ще пів року… А там ще пів року… Рік… А потім знову зміняться умови, ситуація, експерти… І знову інвестор змушений буде ходити по новому колу… Але ж це проблеми інвесторів, куди законодавцям поспішати», — обурюється фахівець. 

І ставить риторичне запитання: чи може країна, в якій повномасштабна війна триває вже більше 600 днів, дозволити собі таку розкіш — нікуди не поспішати?

«Додам тільки, що українському бізнесу, інвесторам поспішати є куди, бо ж інвестувати слід уже зараз! Адже саме від інвестицій надалі залежатиме не тільки післявоєнне відновлення, але й перемога. Ми не можемо постійно сподіватися на підтримку міжнародних донорів. А державний бюджет, видатки якого йдуть на потреби ЗСУ, сам себе не наповнить», — підсумував Віктор Іванчик.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *